Topptur i havgapet 2022
3 dager med ski i Lofoten
og opphold på Trevarefabrikken
Hva er inkludert?

11.900,00 NOK, pr. person
Torsdag 3. mars – søndag 6. mars
Torsdag 10. mars – søndag 13. mars
Torsdag 17. mars – søndag 20. mars
Torsdag 24. mars – søndag 27. mars
Torsdag 31. mars – søndag 3. april
Torsdag 14. april – søndag 17. april

3 dager ski med guide
4 dager på Trevarefabrikken
Frokost, lunsj og middag
Sauna og sjøbad
Introkurs med instruktør i Trandamperiet
Tilgang på fabrikkprogram

Lokale Instruktører

Vegard With Stennes er bosatt i Henningsvær med sin lille familie, og driver fjellføringsfirmaet I Fri Natur. Han er utdannet Arktisk Naturguide, og nettopp ferdig utdanning som IFMGA tindevegleder.

Han har flere års erfaring fra guiding på Svalbard og i Lofoten.

Mekka for skiturer

I Lofoten finner man terreng for de som er ferske, men også for de som er svært erfarne. Dette gjør regionen til et mekka når det kommer til skiturer. Vi tilpasser turen etter gruppens nivå. Om forskjellene innad gruppen er store tar vi naturligvis hensyn til dette når vi planlegger dagens tur.

Dag for dag

Dag 1

Etter ankomst til Henningsvær blir det omvisning på Trevarefabrikken med en av eierne. Fellesmiddag venter sultne gjester i Trandamperiet kl 19 etterfulgt av feltråd med Vegard og guidene.

Vi gjør oss klar for morgendagen og legger oss i gode senger klar for turens første dag på ski.

Dag 2

Vi spiser frokost i Trandamperiet. Her nyter man morgenkaffen med Lofotveggen som nærmeste nabo. Niste pakkes og termoser fylles.

Guidene vil organisere ferdråd, hvor vi ser nærmere på skredvarsel, vær og kart. Vi legger deretter en plan for dagen med mål om å finne god snø i trygt terreng. Hele dagen vil bli brukt i fjellet.

Etter tur er det mulighet for sauna og bad i havet. Middag med lokale råvarer serveres 19.00.

Dag 3

For de som er tidlig oppe starter dagen med morgenyoga i Trandamperiet før vi spiser frokost. Niste pakkes og termoser fylles.

Vi går gjennom ferdråd med guidene og setter oss i bilen på vei til dagens turmål. Hele dagen vil bli brukt i fjellet.

Middag serveres kl. 19 og senere på kvelden har man tilgang til alt av konserter, foredrag og klubbkvelder som skjer på fabrikken.

Dag 4

Siste dag starter med at vi spiser frokost i Trandamperiet og sjekker ut av rommene.

Denne dagen pakker vi en ekstra stor niste før vi drar på tur. Gjester som flyr fra Evenes kan velge å kjøre direkte videre fra skituren for så å reise hjem med kveldsflyet fra Evenes. De som som drar fra Leknes eller Svolvær kan komme tilbake til fabrikken for en dusj og sauna.

Rom og priser

Carpenters Room

Bo i et av fabrikkens 7 nye dobbeltrom i snekkeriverkstedet med dobbeltseng og bad.

The Paintroom

Det gamle malerommet har kjøkkenkrok, bad og to dobbeltsenger, én av dem plassert i heissjakten.

The Loft

Fabrikkens nest største leilighet har kjøkkenkrok, én dobbeltseng og to enkeltsenger på hems.

The Big Loft

Fabrikkens største loftsleilighet har en liten kjøkkenkrok, bad, to dobbeltsenger og 2 enkeltsenger på hems.

Fabrikkprogram

Trevarefabrikken har et tett fabrikkprogram med alt fra intimkonserter til foredrag og klubbkvelder gjennom sesongen.

Greit å vite
Er transport inkludert?

Transport er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler alle gjester å leie bil om man flyr til Harstad/Evenes Lufthavn, Svolvær lufthavn eller Leknes lufthavn. Når vi kjører til startpunktet for turene har vi dessverre heller ikke tilgjengelig transport og deltagere må selv komme seg til anvist sted.

Kan jeg leie utstyr?

Vi leier ut opp til 8 stk. helt nye skipakker fra Dynafit i str 166-182cm. Komplett skipakke (ski, feller og staver) 1500,- pr/pers. Skredpakke fra Arva for 700,- pr/pers og 700,- for sko. Prisene gjelder for hele turens opphold.

Hvem passer turene for?

Trevaretur passer for alle. Fra de som er helt fersk til de mer erfarne. Det blir maks 6 gjester per guide. Dette for å gi økt flyt, læring og opplevelse. Turene tilpasses etter gruppens ferdigheter. Det vil være en egen gruppe for nybegynner , denne grupper passer for de som er helt ferske og ønsker en solid innføring i topptur. Her vil vi ha fokus på læring, skiteknikk og flyt.

Det vil også være en gruppe for de med mer erfaring. Her går vi mange høydemeter, men har også fokus på egenutvikling. Vi ønsker at du skal sitte igjen med ny kunnskap og erfaring etter å ha vært sammen med oss en helg. Temaer som snøkjennskap, skredfare, ferdselsmønster står på programmet. Vi har stort fokus på kvalitet. Alle guidene på Trevare tur har høy utdanning innenfor fagfeltet og har guiding som hovedvirke.

Er mat og drikke inkludert?

All mat er inkludert; frokost, niste og fellesmiddag med dessert kl 19 hver kveld. Drikke er ikke inkludert i prisen.

Bestill med full fleksibilitet

Med coronaens usikkerhet er det ekstra viktig for oss at du føler deg trygg når du bestiller din tur og vi tilbyr derfor gratis avbestilling frem inntil 31 dager før ankomst.

Par eller vennegjeng?
Del en leilighet

Bo i en av våre fabrikksleiligheter med plass fra 4-6 personer. Passer perfekt for grupper eller vennegjenger som ønsker å dra på tur sammen og som trenger litt ekstra space under oppholdet. Her er det egne sittegrupper og et lite te-kjøkken.

Viktig info: The Big Loft må reserveres for minimum 4 pers.
The Paintroom og The Loft for minimum 3 pers.

To stykk i dobbeltrom

Vennepar eller kjærester. Del en av våre nye Carpenter Doubles med eget bad og dusj, heltre gulv og detaljer fra det som en gang var snekkeriverkstedet.

Viktig info: Alle priser er pr/ pers. F. eks: 2 personer i dobbeltrom = 2 x 11’900,-

Bo alene i dobbeltrom

Trenger du litt ekstra space og rom for deg selv kan du sende oss en egen forespørsel her.

Grupper eller bedrift?

Har du lyst å booke hele fabrikken for din bedrift eller vennegjeng? Ta kontakt med oss her, så skreddersyr vi et opplegg for dere.